Святкування Дня нейталітету на ФІМ

 У Туркменістані в День нейтралітету, який є вихідним у країні, проходять святкові заходи - концерти, виставки, акції. У столиці країни Ашхабаді, вже за традицією, представники владних структур і громадськості покладають квіти до Монументу нейтралітету - символу прихильності Туркменістану і всього туркменського народу ідеалам миру і добра.

На факультеті іноземних мов свято в честь цієї дати почався урочисто, з виконання гімну Республіки Туркменістан.

Ведучі свята розповіли, як відзначається День нейтралітету в Туркменістані. Учасники свята почули красиву розповідь про туркменський народ, його самобутніх традиціях і звичаях, про філософію багатовікової східної мудрості, про визначні пам'ятки Туркменії.

З великим інтересом учасники зустрічі переглянули відео, присвячений Дню нейтралітету.

Студенти привітали присутніх зі святом на різних мовах світу. А також танцювали запальний туркменський народний танець «Куштдепди» та виконували пісні присвячені величі і самобутності Туркменістану.

Творчим подарунком став виступ студентів четвертого курсу, які декламували вірші українських поетів Ліни Костенко, Тараса Шевченка та Павла Тичини, а також заспівали популярну українську пісню «Чорнобривці».

За доброю традицією всі гості мали можливість спробувати найкращі страви національної туркменської кухні.

Всі, хто прийшов на це свято дружби,миру і добра отримали яскраві, позитивні емоції.