Основи пожежної безпеки у ЗВО: алгоритм дій

Забезпечення пожежної безпеки є невід'ємною частиною державної діяльності щодо охорони життя та здоров'я людей, національного багатства і навколишнього природного середовища.

У зв’язку з масштабною пожежею в навчальному корпусі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, для іноземних студентів був проведений  інструктажі з техніки безпеки. Іноземні студенти були ознайомлені з загальними положеннями техніки безпеки та правила пожежної безпеки.

У ході бесіди Катерина Сергіївна розповіла іноземним студентам про типи надзвичайних ситуацій, основні вимоги та правила пожежної безпеки в університеті та у побуті, а також нагадала алгоритм дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Після цього розповіла про види первинних засобів пожежогасіння та правила їх експлуатації. Також звернула увагу студетів на загрози, які притаманні осінньо-зимовому періоду. Зазвичай, із зниженням температури повітря все більше людей починають користуватись обігрівачами, що в свою чергу може призвести до перенавантаження електромережі й призвести до виникнення пожеж.

Особливу увагу Катерина Сергіївна приділила питанню правильної та швидкої евакуації.

На завершення студенти переглянули навчальні відео про пожежну безпеку.

Тож, підводячи підсумок , дані заходи поліпшують обізнаність студентів та дають необхідну базу для швидкого та ефективного реагування у разі виникнення надзвичайних подій.