Семінар для студентів ФФМІ на тему «Академічна доброчесність-це важливо».

    smart

В сучасних умовах питання академічної доброчесності набуло особливої актуальності. Стаття 42 Проекту Закону «Про освіту» визначає академічну доброчесність як «сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень». Це питання отримало законодавчу підтримку та стрімко ввійшло в освітній простір.

За ініціативи директора українсько-туркменського культурно-освітнього центру Катерини Ільніцької та фахівця І категорії Галини Кошевнюк відбувся семінар «Академічна доброчесність-це важливо » для студентів факультету фізики,  математики та інформатики, метою якого було роз`яснення студентам сутності поняття академічної доброчесності.

Поняття академічної доброчесності широке і включає такі загальнолюдські цінності: чесність, довіру, відповідальність, справедливість, повагу, доброзичливість, що сприяє стійкому розвитку і конкурентоспроможності університету, є запорукою успішного навчання і в подальшому працевлаштування студентів.

Створення атмосфери академічної доброчесності – тривалий,  але необхідний процес, який починається з усвідомлення всіма учасниками освітнього процесу необхідності дотримання цих принципів, вимог нормативно-правових документів.

Під час семінару студенти ознайомилися з поняттям академічної доброчесності, видами академічного плагіату та умовами за яких настає академічна відповідальність.

Не може не тішити, що сучасні студенти розуміють, що  обізнаність щодо академічної доброчесності – це корисно, тож інформація про неї повинна поширюватися швидше. Саме академічна доброчесність – це те підґрунтя, яке сприятиме формуванню та становленню довіри до системи вищої освіти України.

Підсумовуючи, варто наголосити, що академічна доброчесність, чесне здобуття якісної освіти є ключем до успіху нашої країни, а молодь готова зробити крок на зустріч змінам і почуватися більш комфортно, висловлюючи власну думку, здобуваючи якісну освіту та будуючи кар’єру, покладаючись на власні сили.