Європейський день мов

Європейський день мов відзначається щорічно з 2001 року за ініціативи Ради Європи з метою сприяти та популяризувати багатомовність у Європі.
Мовне розмаїття це інструмент досягнення більшого міжкультурного розуміння та ключовий елемент багатства культурної спадщини нашого континенту. Саме тому 800 мільйонів європейців заохочують вивчати більше мов у будь-якому віці.

26 вересня з метою відзначення Європейського дня мов  студенти з Туркеністану завітали до читального залу №3, де була представлена виставка «Мова – духовне багатство народу».

Для детальнішого ознайомлення з країнами Європи та європейськими мовами зі студентами була проведена пізнавальна бесіда та креативна творча вікторина. Вони проявили винахідливість у розв'язуванні завдань вікторини та глибоку обізнаність у питаннях, що стосувались європейських країн.

Євроейський день мов - це чудова нагода випробувати свої знання з європейських мов, почати вивчати нову мову та гарно провести час.

Щороку зникає кілька національних мов. І таке свято як «Європейський день мов» зобов'язане не просто привернути увагу до цієї проблеми, а й виховати повагу до інших мов, можливо, пробудити інтерес до вивчення різних мов упродовж усього життя, тим самим сприяти поширенню, а не поступовому вимиранню мов світу.