Майстер-клас з розпису пряників

Гарний розписний пряник – це не лише смаколик до чаю, але й чудовий подарунок до свята Дня незалежності Туркеністану для друзів і близьких.

Абсолютно всі люди, незалежно від віку, сфери діяльності і художніх навичок, великі і маленькі, серйозні і веселі, і навіть ті, хто переконані, що малювати не вміють, беручи до рук ароматний пряник і пакетики з різнокольоровими їстівними фарбами створюють справжні шедеври.

Пряник – це перш за все витвір мистецтва з багатою символікою, а також солодкий сувенір, який наповнює наші серця радістю. Тільки уявіть, яке захоплення викличе такий оригінальний і смачний подарунок, а головне - зроблений особисто вами з любов'ю!

На майстер-класі студенти отримали знання як правильно користуватися глазур'ю і як красиво прикрасити  пряники. Вони навчились малювати білковим кремом, виводити гарні візерунки, декорувати солодкий сувенір, проявляючи фантазію й творчу наснагу. І, звичайно, весело провели час, розмальовуючи пряники.

Заняття це творче, тут немає чітких рамок, за які не можна виходити. Студенти проявили себе і свою фантазію в повній мірі. Візерунки на пряниках символізували єдність України і Туркменістану. Кожний вибирав візерунок собі до душі. Завершився захід традиційним чаюванням із дегустацією власних виробів.