Поетичний вечір присвячений до Дня народження Павла Тичини

Поезія – це вираження почуттів людини до когось або чогось.Одні з нас захоплюються поезією, інші вважають марнотратством, та байдужих до неї немає.

За ініціативи директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцької Катерини Сергіївни, фахівця І категорії Кошевнюк Галини Сергіївни до 126-ої річниці від дня народження поета, громадського діяча Павла Тичини  в Українсько-туркменському культурно-освітньому центрі було проведено поетичний вечір.

Павло Тичина (1891-1967) видатний український поет-модерніст, поет світового масштабу;дивний мрійник з очима дитини і розумом філософа;хліборобський (селянський) Орфей,перекладач, публіцист, громадський діяч. П.Г.Тичина та його твори були номінантами на здобуття Нобелівської премії, йшлося не про вітчизняні, а про зарубіжні твори, розповіді про англійських вчителів та Гарвардський університет (США).Катерина Сергіївна у цікавій формі подала інформацію  про творчість поета, цікаві факти з його життя, епоху “Розстріляного відродження”, ставлення сучасників  до прорадянської  творчості митця.

Студенти декламували поезії  Павла Тичини, аналізували їх, дискутували про  життєвий вибір та громадянську позицію поета. Кожен  знайшов для себе у  його творчості щось сокровенне, глибинне.