Круглий стіл на тему: «Ми за здоровий спосіб життя»

Кожному від народження надається найцінніший дар – життя. І найдорожче, що є в житті – здоров’я. Але, як це не дивно, люди інколи  легковажать своїм здоров’ям. Особливо молодь.Здоров’я підростаючого покоління є головною проблемою сучасного і майбутнього будь-якої країни. Хлопці та дівчата є найдорожчим репродуктивним, інтелектуальним, економічним, соціальним і культурним резервом держави. З цього контингенту поповнюються трудові ресурси, комплектуються збройні сили країни.

Розпочинаючи  засідання  круглого столу,  Катерина Сергіївна повідомила, що проблема збереження та розвитку здоров’я в останнє десятиліття набула статусу пріоритетного напряму. Здорову  атмосферу нації формують: високий рівень духовної культури, міцні родинні традиції, здорова екологічно - чиста національна їжа, національні традиції, висока побутова культура народу, передача всіх національних надбань з покоління в покоління.

Студенти зазначили, що здоровий спосіб життя, особливо в період навчання у ЗВО, повинен стати щоденною потребою. Тільки виховання цієї потреби у студентські роки, дасть змогу забезпечити в майбутньому збереження здоров’я. Формування та інтеграції навичок здорового способу життя у студентів обумовлена тим, що саме в цей період закладається фундамент здоров’я, який забезпечує психофізичну готовність майбутніх фахових спеціалістів до професійної готовності.

Разом зі студентами вдалось визначити, що найшвидшим і найефективнішим засобом підвищення показників здоров’я студентів є рухова активність, раціональне харчування та психологічний комфорт. У відповідності з цим здоровий спосіб життя багато в чому залежить від ціннісних орієнтації студента, світогляду, соціального і морального досвіду.

По закінченню  засідання  учасники  круглого  столу  обмінялися  думками  щодо  здорового  способу життя.