День Святого Андрія в Українсько-туркменському культурно-освітньому центрі

З–поміж великої кількості зимових свят найочікуванішим та найвеселішим завжди був і залишається день Святого Андрія  (13 грудня), коли, за українським звичаєм, молоді люди збираються разом на веселих вечорницях, влаштовуючи забави, веселощі, ворожіння. Андріївські вечорниці – веселе та колоритне дійство, яке своїми традиціями сягає сивої давнини

Саме з цієї нагоди іноземні студенти зібрались в Українсько-туркменському культурно-освітньому центрі та ознайомилися з звичаями і традиціями святкування Дня Святого Андрія. За традицією, в цей вечір хлопці робили різноманітні дрібні капості дівчатам, намагаючись таким чином звернути на себе увагу. Дівчата ж у цей час займалися таємним обрядом – проводили ворожіння на судженого і на результат майбутнього сімейного життя.

Студенти з цікавістю ворожили, витягуючи з корзинки папірці, на яких заздалегідь були написані чоловічі та жіночі імена, а час покаже чи витягли вони свою долю. Проте, варто пам’ятати, що до результатів Андріївських ворожінь треба ставитися з почуттям гумору, адже доля – це те, що створюємо ми самі.

Андріївські вечорниці в Українсько-туркменському культурно-освітньому центрі не обійшлися і без калити, яка, за легендою, приносить щастя, хлопці навипередки намагалися відкусити шматок. Оскільки не всім це вдалося, то калиту розділили між усіма присутніми.

Студенти з цікавістю брали участь у дійстві та на довго запам’ятають про Андріївські вечорниці, отримавши багато позитивних емоцій та неповторних вражень.Веселі жарти, забави з Калитою, частування смаколиками – усе це об’єднало учасників  в єдину родину.