Триває вступна кампанія іноземних громадян до Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

З кожним роком кількість іноземних студентів, які навчаються в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини збільшується. З вересня 2019 р. розпочалась активна вступна кампанія та перші іспити іноземних абітурієнтів.

Прийом на навчання іноземців та осіб без громадянства здійснюється на основі наступних документів:

Щодня іноземні громадяни приносять свої документи до Відділу по роботі з іноземними студетами, де спільно з фахівцем першої категорії Українсько-туркменського освітньо гоцентру Кошевнюк Г.С. та завідувачем відділу по роботі з іноземними студентами Ремезовською Н.М. проходить прийом документів на денну та заочну форму навчання освітніх ступенів "Бакалавр" та "Магістр".

Зарахування іноземців на навчання на відповідному рівні вищої освіти здійснюється за результатами вступних випробувань (співбесіди) з визначених предметів і мови навчання та на підставі академічних прав на продовження навчання, що надаються документом про здобутий рівень освіти в країні його походження, і врахування балів успішності, що дають право на продовження навчання на наступному рівні вищої освіти відповідно до законодавства країни, що видала документ про здобутий ступінь (рівень) освіти. 

Іноземні громадяни, які бажають навчатись в університеті, але не володіють українською мовою, зараховуються на підготовче відділення для україномовної підготовки до вступу у вищі навчальні заклади України. Після навчання (згідно з затвердженими навчальними програмами) та успішного складання випускних екзаменів видається сертифікат для вступу у вищі навчальні заклади України. 

Іноземні громадяни, що отримали документи про освіту за межами України та вирішили продовжити навчання в одному з українських вищих навчальних закладів за наступним освітньо-кваліфікаційним рівнем повинні в обов'язковому порядку пройти процедуру визнання цих документів у Міністерстві освіти та науки України.

Для детальної інформації та ознайомлення з документами необхідними для вступу переходьте за посиланням https://udpu.edu.ua/fcd/dokumenty

Дорогі першокурсники! Бажаємо вам міцного здоров’я, успіхів у навчанні та творчої наснаги. Нехай новий 2019-2020 навчальний рік принесе багато здобутків, відкриттів та перемог на благо Уманського державного педагогічного університеті імені Павла Тичини та Туркменістану.