Міжнародний день студентського спорту в УДПУ імені Павла Тичини

Щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU). В цей день на спортивному майданчику УДПУ імені Павла Тичини відбулося свято фізичної культури і спорту, молодості і здорового способу життя.

Це свято покликане привернути увагу та підвищити значущість спорту в навчальних закладах та залучити до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяти його популяризації і розвитку. Активний спосіб життя, фізична культура і спорт є надійним джерелом доброго настрою і оптимізму, здоров'я і довголіття!

Під гаслом «Здорова молодь – сила нації» студенти УДПУ підтримали Всеукраїнський флешмоб «Jump Sguats», чим показали свою єдність і спортивний дух – виконали стрибки з напівприсяду.

Окрасою свята став виступ студентів факультету мистецтв з хореографічною композицією «Калейдоскоп». Шість п’ятиметрових полотен символізували кольори олімпійської емблеми та прапорів багатонаціональної студентської родини УДПУ.

Активно долучились до свята студенти з Туркменістану та продемонстрували свої найкращі спортивні якості.

Студентська молодь була завзятою у змаганнях з різних видів спорту: перетягування канату, армреслінг, виконання ударів на влучність по воротах, спортивний дартс.

Цьогорічний захід підтвердив серйозне ставленнястудентів УДПУ імені Павла Тичини до спорту, а зацікавленість студентів демонструє, що спортивне життя є невід’ємною частиною студентською діяльності!

Цей день підтверджує важливість спорту як складової навчального процесу у вищих навчальних закладах та його роль у розвитку фізичного і спортивного виховання молоді.