Масляна в Українсько-туркменському культурно-освітньому центрі

 Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня. Щороку свято Масляної в Україні проходить у різний час. Святкування Масляної у 2019 році в Україні припало на період з 04 по 10 березня. Триває Масляний тиждень 7 днів, кожен з яких має свою назву. За традицією в Україні в цей час люди проводжають зиму і зустрічають весну, супроводжуючи це традиційними обрядами. Незважаючи на язичницьке коріння, нині це – православне свято.


5 березня на базі Українсько-туркменського культурно-освітнього центру відбулося святкування Масляної разом з іноземними студентами.
Директор Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцька К. С. ознайомила присутніх з традиціями і звичаями святкування Масляної в Україні, а фахівець І категорії Кошевнюк Г.С.- про особливості приготування традиційної страви Масляної - млинців.

На Масляну українці запрошують одне одного в гості, пригощають млинцями, варениками, пирогами та іншою смакотою. Тож і студенти-іноземці мали змогу долучитись до українських народних традицій та скуштувати млинці в Українсько-туркменському культурно-освітньому центрі.

Сподіваємось, що нашим іноземним студентам вдалося розбудити весну й прогнати зиму…
Від щирого серця вітаємо вас зі святом Масляної! Бажаємо, щоб радість, тепло і весняний настрій неодмінно прийшли у кожну оселю!