Іноземні студенти відвідали Уманський краєзнавчий музей

17 січня 2019 року у світі відзначається Міжнародний день селфі у музеї. Міжнародний день музейного Селфі заснований європейським проектом Culture Themes в 2014 році. Акція дає можливість учасникам розповісти про свої улюблені музеї, а музеям - отримати безкоштовну і досить ефективну рекламу.

До Міжнародного дня селфі в музеї студенти з Туркменістану відвідали Уманський краєзнавчий музей під керівництвом директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцької Катерини Сергіївни та фахівця І категорії Кошевнюк Галини Сергіївни. 

У цей день музеї по всьому світу проводять флешмоб. Його ідея полягає в тому, щоб відвідати улюблений музей, сфотографуватися поруч або на тлі експоната і розмістити фото в соціальних мережах з хештегом #MuseumSelfie, а також тегом назви музею, де зроблено фото.

Уманський краєзнавчий музей один із найстаріших музеїв в Україні. Краєзнавчий музей в Умані офіційно був створений у 1918 році, але сама історія його заснування починається ще з 1906 року. Музей знаходиться в будівлі колишньої приватної лікарні. Фондова збірка музею нараховує більш як 50 тисяч експонатів. Їхнє завдання – проілюструвати відвідувачам історію та культуру як самої Умані, так і району. Експозиція Уманського краєзнавчого музею широко висвітлює історію Уманщини з найдавніших часів до сьогодення та природу рідного краю.

Працівниками музею для студентів з Туркменістану була проведена оглядова екскурсія, в ході якої відвідувачі дізналися про історичне минуле Уманщини, ознайомилися з різними експозиціями за періодами розвитку нашого краю. Присутнім на екскурсії цікаво було ознайомитися з предметами декоративно-ужиткового мистецтва, художніми, документальними, графічними та фотодокументами, воєнно-історичними, історико-побутовими та іншими предметами. Студенти задавали цікаві запитання екскурсоводу та були задоволені екскурсією та на завершення висловили подяку за захоплюючу подорож сторінками історії нашого краю.