Вітаємо зі Святом врожаю!!!

В останню неділю листопада в Туркменістані відзначається Свято врожаю.

Туркменістан - країна з давньою і багатою землеробською культурою, і сьогодні традиції дбайливого ставлення до землі отримують нове життя, селяни беруть на озброєння як найсучасніші технології, так і досвід предків.

Щорічно в цей день вшановують трудівників сільського господарства - бавовноробів, хліборобів, баштанниками, тваринників і т.д. Разом з тим, він славить щедрість туркменської землі, працьовитість сільських трудівників, високі врожаї, вирощені дбайливими руками хліборобів.

Свято врожаю, широко і грандіозно відзначається в Туркменістані, В в Ашхабаді і регіонах організовують виставки сільськогосподарської продукції, образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва.

Головні герої свята - передові орендарі, механізатори, вчені-агрономи, селекціонери, фахівці агропромислового комплексу, зробили гідний внесок у розвиток бавовництва

Свято врожаю традиційно підбиває підсумок в сільськогосподарському році, праці хліборобів, символізує достаток і родючість туркменської землі.

За ініціативи директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцької Катерини Сергіївни і завідувача відділу по роботі з іноземними студентами Надії Ремезовської в Українсько-туркменському культурно-освітньому центрі відбулась зустріч з іноземними студентами, на якій студентів частували смачним короваєм.

Коровай як символ завершення аграрного року завжди випікали й на обжинки; разом із обжинковим снопом він є одним із найважливіших атрибутів свята Врожаю в Україні.

Коровай здавна відігравав велике значення для кожного українця. Це  не просто хліб, а певний символ гостинності та оберіг кожної оселі. Усіх шанованих та бажаних гостей при зустрічі насамперед частували свіжоспеченим короваєм. Не обходилося без частування короваєм і жодне свято.