Круглий стіл до Міжнародного дня захисту дітей

Щорічно в перший день літа відзначається одне із найстаріших
міжнародних свят - Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги – батьків, вихователів, учителів та наставників.

З цієї нагоди 1 червня 2021 року за ініціативи директора Українсько- туркменського культурно-освітнього центру Катерини Ільніцької у змішаному режимі було проведено круглий стіл під назвою «День захисту дітей: історія та особливості». В рамках засідання круглого столу Катерина Ільніцька нагадала присутнім про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від експлуатації дитячої праці, фізичного і психологічного насильства як необхідних умов для формування гармонійної особистості, гуманного і справедливого суспільства.

Здобувачі вищої освіти виступили з доповідями, що стосувалися питань захисту прав дітей в Туркменістані.

Наприкінці обговорення Катерина Ільніцька зазначила, що Міжнародний день захисту дітей – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

smart