КРУГЛИЙ СТІЛ «ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ: ІСТОРІЯ, ТРАДИЦІЇ СВЯТА»

20 грудня 2021 року на базі Українсько-туркменського освітньо-культурного центру відбувся круглий стіл  «ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ: ІСТОРІЯ, ТРАДИЦІЇ СВЯТА» для іноземних студентів.

Святковий настрій і передчуття чогось неймовірного витають у повітрі. Мерехтять вогники і блискітки прикрашених вітрин магазинів, чується хрускіт пухнастого снігу, повітря пахне морозцем, ялинкою та мандаринами! Зимовий період – найулюбленіший час більшості дітей і дорослих! Чому? Бо саме взимку – найбільше свят і омріяних подарунків! Попереду стільки всього неймовірного!

А починаються зимові свята з Дня святого Миколая, який, згідно з повір’ям, у ніч на 19 грудня кладе під подушку солодощі та подарунки слухняним дітям.

Звідки пішла така традиція? Існував Миколай насправді чи це просто персонаж із красивої легенди? Ці та багато інших питань були розглянуті під час круглого столу «День Святого Миколая: історія, традиції свята», організованого директором Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Катериною Ільніцькою та проведеного у змішаному режимі провідним фахівцем відділу по роботі з іноземними студентами Іриною Найдюк.

Під час круглого столу здобувачі освіти ознайомилися з історією та народними прикметами свята Миколая, яке своїми традиціями сягає сивої давнини. Такий вид діяльності сприяє мовній та культурній адаптації в Україні студентів з Туркменістану та інших країн, що навчаються у нашому університеті.

Наприкінці заходу Ірина Найдюк побажала присутнім здійснення найзаповітніших мрій, віри в добро, любові та злагоди у кожній родині!